15.10.2015

Unelmien pyöräilytunti






Uskomatonta! Kyllä jenkit osaa tehdä tehokkaita pyöräilytunteja!

Viikonloppuna uskaltauduin kauan haaveilemalleni pyöräilytunnille Soulcycle kuntokeskukseen. Kyseessä on kuntokeskus, jonka tarjonnassa on vain pyöräilytunteja, jotka keskittyvät koko kroppaan. Yksi pyöräilytunti maksaa 36 dollaria, 5h/165 dollaria ja 10h/320 dollaria. Harmikseni kuntosalille ei ole mahdollista ostaa jäsenyyttä, vaan jokaisesta tunnista on maksettava erikseen. Suurin mahdollinen paketti on 50 tuntia eli 3 500 dollaria. Oma opiskelijabudjettini ei ehkä veny tuohon summaan.

Ensimmäinen tunti on vain 20 dollaria ja koska Soulcycle on ollut jo pitkään omalla haavelistallani, päätin lähteä kokeilemaan tuntia nyt viikonloppuna. Soulcycle on tehnyt konseptista erittäin onnistuneen, sillä jokainen voi itse valita kenet haluaa ohjaajakseen. Ohjaajia on New Yorkin saleilla kymmeniä, joista voi valita mieluisimman itselle. Omat kriteerini ohjaajan suhteen olivat: nainen, inspiroiva ulkonäkö, jolla on asenne kunnossa sekä musiikkimaku kohdallaan.  Täydellinen match löytyi ja seuraavaksi juoksinkin metroon ja matka kohti downtownia.

Saavuin salille, jossa minut otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Kaikki halusivat auttaa minua vaikka paikalla oli kova häslinki, sillä monta tuntia alkoi yhtäaikaa. Joka tapauksessa, sain erittäin hyvää palvelua. Minua ohjeistettiin valitsemaan itselleni sopivat kengät, jotka sali tarjosi. Pääsin ensimmäistä kertaa käyttämään oikeita pyöräilykenkiä ja rakastuin. Ylhäältä respasta minut ohjattiin alakertaan tunnille, jossa oli kauniisti kynttilöillä valaistu pyöräilysali. Kuvista ei välttämättä näe tunnelmaa, sillä yritin saada kuvista mahdollisimman selkeitä, jotta syntyy selkeä kuva teille lukijoille salista. Pyörän säätämisessä, kenkien kiinni laitossa ja ohjeistuksessa minua auttoi ohjaaja ennen tunnin alkua. Tässä vaiheessa olin erittäin innoissani, kaikki oli mennyt niin hienosti jo ennen tunnin alkua, tietämättäni mitä oli vielä tulossa.

Justin Bieberin What Do You Mean? -kappale alkoi pauhata kovaan tahtiin. Pääsin heti erittäin hyvään fiilikseen! Ohjaaja huutaa edestä: "Tap it back!". Olin aivan pöljänä, että mitä? Tap it back tarkoitti liikettä, jossa pyöräillään kovaa, mutta tasaista vauhtia ja samalla tehdään jalkakyykkyjä eli kosketetaan pyllyllä penkkiä monta kertaa peräkkäin. Pyöräilyyn yhdistelimme myöhemmin mm. punnerruksia eri leveyksillä, yhden käden pyöräilyä, kiihdytyksiä, ja raskasta polkemista. Noin puolessa välissä otimme penkkiemme alta käsipainot ja aloimme treenaamaan olkapäitä, ojentajia ja hauiksia. Tuntiin kuului myös venyttelyä pyörän päällä. Tämä ei siis ollut vain tavallinen pyöräilytunti. Tunnin jälkeen käteni ja jalkani olivat aivan voimattomat! Tässä vielä fiiliskuva ennen tuntia ja tunnin jälkeen. Fiilis on pysynyt yhtä hyvänä ja jopa tullut parempi fiilis. Tunnilla hiki lensi niin kovaa ettei ole ennen lentänyt! Kannattaa myös olla silmät terävinä, sillä Soulcycle tunneilla käy useat julkkiksetkin, mm. Katie Holms, Demi Lovato, Lady Gaga, Christina Perri, Selena Gomez, Lena Dunham, Kelly Ripa, Vanessa Hudgens ja Oprah  muutama mainitakseni :D.




Soulcycle tunteja suosittelen kaikille, jotka käytte matkalla Yhdysvalloissa! Mikä sen parempaa kun tehdä hullu treeni heti aamulla ja herkutella loppu päivä. En kehuisi tätä tuntia näin paljon, jos en olisi oikeasti aivan koukussa! Erityisesti voin suositella ohjaajaani Johannaa, joka ohjaa Soulcycle tunteja lähes päivittäin. Myös Isossa Britanniassa on yritys nimeltä Psycle ja ymmärtääkseni he vetävät samantyylisiä tunteja. Jos et siis ole tulossa Jenkkeihin vielä hetkeen, mene ihmeessä kokeilemaan Psyclen tunteja! Ennen kun osallistut näille pyöräilytunneille, suosittelen käymään ohjaajasi kanssa tekniikat läpi, sillä näillä tunneilla on helppo rikkoa itsensä. Keskittyminen ei ole joka liikkeessä sata prosenttisesti pyöräilyssä. Suosittelen myös käymään monella cycling tunnilla ennen Psycle tai Soulcycle tunnille osallistumista.

Varautukaa ettette jää koukkuun, sillä se voi käydä kalliiksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti