24.10.2015

City full of life








New Yorkissa asuessani olen alkanut arvostamaan kotimaatani Suomea entistä enemmän. Pitää lähteä kauas, huomatakseen miten hyvin meillä monet asiat ovat. Suomessa on puhdasta, luonto on meidän rikkautemme ja palvelut toimivat. Meillä kodittomuus ei ole suurimpia pelon aiheita, sillä yhteiskunta auttaa jokaista. Meillä on aina joku, joka pitää meistä huolta, jos emme itse pysty siihen. Suomessa arvostan korkeatasoista terveydenhuoltoamme ja lääkärikäynti ei tyhjennä kukkaroasi kuin muutaman kympin. Suomessa on myös turvallista perustaa perhe ja lapset voivat vapaasti leikkiä keskenään ulkona.

Näin suureen kaupunkiin mahtuu monenlaista kulkijaa. Kuljen joka aamu töihin useiden kodittomien ohi. Suurin osa heistä on nuoria, jotka ovat jääneet yksin suureen maailmaan. Enkä yhtään ihmettele, sillä tässä kaupungissa ei pärjää ilman työtä ja rahaa. Vuokrat ovat mm. Telegraph lehden mukaan neljänneksi korkeimmat koko maailmassa. Jos menet käymään lääkärillä, he laskuttavat suuria summia, vaikka he eivät edes antaisi diagnoosia. Aamu-uutisissa näkyy päivittäin vähintään kolme uutta uutista, kun joku on surmattu tai on sattunut suuri katastrofi jossainpäin Yhdysvaltoja. Täällä uutiset ovat "viihdyttävää" tosi-tv:tä.

Vaikka olen oppinut arvostamaan Suomea kotimaanani, ei se tarkoita ettenkö rakastaisi asua unelmieni kaupungissa. Pitkäaikainen haaveeni New Yorkissa asumisesta on toteutunut. Tässä eläväisessä kaupungissa on jokaiselle päivälle tapahtumia, johon voisi osallistua. New Yorkissa ei tarvitse koskaan kulkea yksin, vaan aina on seurana satoja muita ihmisiä. Rakastan Suomen neljää vuoden aikaa ja olen niin onnellinen, että saan kokea kaikki vuodenajat myös täällä. Rakastan New Yorkin syksyä, räikeän oranssit puiden lehdet tuovat niin upeita väriläiskiä tänne betoniviidakon keskelle ja mikä sen parempaa, kuin mennä työpäivän jälkeen rentoutumaan kauniiseen Central Parkiin tai johonkin kodikkaaseen kahvilaan kupilliselle kaakaota. Odotan kovasti myös New Yorkin talvea, kun kaupat täyttyvät joulukoristeista ja tunnelma on uskomaton. Joulun aikaan New Yorkin yksi suurimmista tapahtumista on Rockefellerin joulukuusen avajaiset. Ihana päästä ostamaan lähimmäisilleni joululahjoja ja ehkä myös muutama lahja itselleni. Kaupunkiin muodostuu omat suosikki ravintolat ja kahvilat, mutta kulman takana on aina jotain uutta. Ikinä ei ole nähnyt koko New Yorkia, sillä koko ajan syntyy uusia kauppoja ja kahviloita. Rakastan tätä kaupunkia!



2 kommenttia:

  1. Nykin talvet vaihtelevat aika paljon. Jonain vuosina on lahinna nollassa ja sataa vetta, tuntuu ainakin meista enemman loppusyksylta kuin oikealta talvelta. Lumi tarkoittaa usein lumimyrskya: kerralla tulee enemman, mutta se sulaa muutamassa paivassa pois. Viime talvi oli ns. oikea talvi, lunta ja pikkupakkasia useamman viikon ajan - ma tykkasin, mut monet paikalliset oli tosi kyllastyneita siihen. Ihmettelivat, kun kavelin tyyliin 20 min matkan pikkupakkasilla... Ihan normaalia meille, kunnon vaatteilla selviaa paljon kylmemmassakin. Toivottavasti tana vuonna tulee oikea talvi. :)

    Mulla on tapana kayda joka vuosi Macyn Santalandissa ja katsomassa 5th avenuen nayteikkunoita. Tana talvena on kans tarkoitus kayda luistelemassa. :) Yksi isoaiti kertoi kerran, etta olivat menneet edellisena vuonna viikonloppuna, just ennen joulua, santalandiin ja joutuneet odottamaan yli 2h, etta paasevat edes sisaan. Meen usein ihan joulukuun alussa ja arkipaivana, ja voin vaan kavella sisaan, ilman jonottamista. Teen aika paljon jouluostoksia jo marraskuun aikana, kun monissa nettikaupoissa on tosi hyvia alennuksia jo ennen kiitospaivaa. Silloin on viela hyvin kokoja ja vareja jaljella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivotaan että tulisi oikea talvi! Paljon mukavempi kun on kunnolla lunta, mutta ei kuitenkaan kauhean kylmä! Ehkä se on meihin suomalaisiin rakentunu et tykätään kunnon talvesta enemmän :D Hei täytyykin tuo Santaland laittaa korva taakse ja mennä käymään siellä joulun aikoihin! Luistelu myös on ollut mielessä mutta en oo vielä osannut päättää haluaisinko mennä Central parkin vai Rockefellerin jäälle.. Kun Rockefeller on enemmän turistien suosiossa ja tosi hieno, mutta Central Park ehkä kauniimpi omalla tavallaan ja taustalla olevat pilvenpiirtäjät näkyy paremmin!

      Mietin myös että täytyy kotiin ostaa joululahjat jo Black Fridaysta tai sitä ennen.. Hyvä ostaa etukäteen ettei ole kaikkien kanssa samaan aikaa jouluostoksilla! Toki Black Fridayta ootan kyllä, että se on täysi kaaos kun ihmisiä on niin kamalan paljon.. Voi olla ettei saa ostettua edes sinä iltana mitään.. :D Voi siis olla et toi nettikauppa olis parempi idea Black Fridayhin!

      Poista