27.10.2015

East Hampton
















Olen asunut New Yorkissa jo kolme kuukautta. Kolme kuukautta olen aktiivisesti tutustunut kaupunkiin ja sen tuomiin lukemattomiin mahdollisuuksiin ja uusiin kohteisiin.  Nyt tuli se hetki pysähtyä nauttimaan rauhallisuudesta ja olla ihan yksin omien ajatuksien kanssa.

Otin lauantaiaamuna junan East Hamptonille. Hamptonit ovat kuuluisia julkkisten kesälomapaikkana. Hamptoneille julkimot tulevat rauhoittumaan ja nauttimaan kauniista kesästä New Yorkissa. Kesällä Hamptoneilla on todella paljon ihmisiä, varsinkin 4. heinäkuuta, kun jenkit juhlivat heidän itsenäisyyspäivää. Saavuin perille keskipäivällä ja alotin matkani kierrellen kauppoja. Syksy on Hamptoneilla huomattavasti hiljaisempaa aikaa ja tämä näkyi kaduilla sillä, osa kaupoista avaa ovensa uudelleen vasta ensi kesänä. East Hamptonissa on kolme kauppakatua; Main Street, Newton Lane ja Park Place. Kaupat ovat erittäin upeita, niin ulkoa kuin sisältäkin. Jokainen kauppa on omassa pienessä mökissään tai rakennettu kauniiden linnojen sisään. Täällä silmä lepää.

Kaupoissa kiertelyn jälkeen lähdin kävelemään asuinalueiden halki ja olo oli kuin olisi mummolassa Suomessa. Hamptonit ovat todella "landella" ja selvästi vain kesäsin täynnä elämää. Omaan mielentilaani sopi oikein hyvin matkustaminen hiljaisempana aikana. Tiet olivat todella rauhallisia ja talot olivat suuria sekä niiden pihamaat upeita. Keskusta muistutti mielestäni hyvin paljon Lontoota, kun taas asuinalueet olivat todella eurooppalaisen oloisia.

Fiilistelin kaunista kaupunkia ja tein muutaman onnenhypynkin matkalla merenrantaan. Oli ihana päästä kävelemään pitkästä aikaa pienellä kävelypolulla, jossa tennareideni askeleetkin kuulosti todella kovalta, sillä ulkona oli niin hiljaista. Ainoat äänet mitä kuulin oli lintujen viserrys, sekä oravien rapistelu puissa. En ole niinkään ranta-ihminen enkä yleensä pidä rantalomista. Nyt kuitenkin rannalle päästyäni oli aivan ihanaa ja sielu sai levätä aaltojen huminasta. Oli mukava katsella loputonta merta ja miettiä meren toisessa päässä sijaitsevaa Eurooppaa.

Pitkän fiilistelyni jälkeen jatkoin matkaani kohti East Hamptonin museota. Museossa oli näyttelyn avajaiset. Tarjolla oli juustoja, viiniä sekä muita herkkuja. Näyttelyn taideteokset olivat öljyväri maalauksia, jotka oli maalattu East Hamptonista sekä Manhattanilta. 

Museokierroksen jälkeen oli aika palata takaisin kotiin. Kävelin vielä kerran kodikkaiden kauppojen ohi ja kävin hakemassa kaupasta eväät kotimatkalleni. Kotimatkalla mietin kuinka onnellinen olen, kun saan tehdä harjoittelua maailman parhaassa työpaikassa ja samanaikaisesti asua näin hienossa kaupungissa. Tässä kaupungissa yksi parhaista asioista on myös se, että vaikka kaupunki on suuri ja täynnä hälinää, voi aina ottaa päivän kestävän getawayn viereiseen kaupunkiin. Manhattanilta pääsee kätevästi junalla moneen kauniiseen kaupunkiin. Kun poikaystäväni saapuu New Yorkiin on meillä suunnitelmissa käydä myös toisessa pikkukaupungissa upstate New Yorkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti