7.9.2015

Savasana Sunday





@ Lululemon Meatpacking District

Mielestäni paras tapa aloittaa sunnuntai on mennä joogaamaan. En joogaa koskaan yksin kotona, vaan pidän enemmänkin joogaamisesta yhdessä muiden kanssa. Joogassa parasta on tunne, joka jää tunnin jälkeen. Lihakset tuntuvat paljon rennommilta ja vetreämmiltä. Mieli on rauhallinen, kun ei ole tarvinnut tuntiin miettiä mitä ympärillä tapahtuu, vaan on saanut kuunnella vain ja ainoastaan omaa kehoaan. Ensimmäinen jooga tuntini oli läheisellä kuntosalilla Jyväskylässä. En millään ymmärtänyt minkä takia ihmiset hengittävät tunnilla todella kovaan ääneen tai mitä hyötyä liikkeistä on. Ensimmäinen tuntini ei ollut elämys, vaan ajattelin etten joogaisi enää koskaan. Toisin kävi, sillä ihastuin Lesmills Bodybalance ryhmäliikunta tuntiin, joka on yhdistelmä joogaa, pilatesta ja tai chiita. Olen nyt käyny Bodybalancessa noin 4 vuotta, jonka jälkeen olen löytänyt suuren intohimon myös joogan harrastamiseen. 

En ole vielä ostanut kuntosalikorttia New Yorkissa. Mikä on suuri ihme, sillä olen kotona salihiiri. Olenkin täällä käyttänyt hyödyksi ilmaisia tutustumiskertoja kuntosaleille (ei yhtään onnistunutta salia) ja ilmaisia cross fit tunteja. 

Olimme yksi päivä ystäväni kanssa kiertelemässä kauppoja ja päätimme käydä Lululemonissa. Löysin kaupasta kuvissakin näkyvät housut. Kassalla myyjä kutsui minut mkaan joogaamaan heidän kanssaan seuraavana päivänä ja niinhän minä menin. 

Lululemonin jooga tunneille ei tarvitse omaa mattoa, vaan kauppa tarjoaa maton käyttöösi tunnin ajaksi. Aluksi luimme pienen pätkän mielenrauha kirjasta. Olisi ihana, kun Suomessakin otettaisiin käyttöön pienen kappaleen luku kirjasta, jonka on tarkoitus saada miettimään omaa elämää ja tavoitteita. Tämän jälkeen pääsimme itse treenin kimppuun. Jooga oli aika erilaista verrattuna Suomen tunteihin. Liikkeet käytiin todella nopeasti, eikä niissä kerinnyt nauttimaan venytyksistä ja asennoista. Kuitenkin vauhtiin tottui ja lopulta omalla tavallaan nautti nopeammasta tahdista. 

Ymmärsin myös, että minkä takia joogassa täytyy hengittää voimakkaaseen
ääneen. Sinun täytyy muistaa hengittää koko tunnin ajan ja jos kuulet naapurin hengityksen, tiedät, että olet itse keskeyttänyt omasi.

New Yorkissa kaikki asiat halutaan tehdä nopesti ja aikaa säästämällä. Ihmiset juoksevat metroasemilla tai kävelevät todella kova vauhtia eteenpäin, vaikkei heillä olisi kiire mihinkään. Kukaan ei jää odottamaan liikennevaloihin vaan aina on päästävä ohittamaan edellä kulkeva. Olen huomannut, että itsellenikin on ollut tavaksi kiiruhtaa joka paikkaan vaikka oikeasti en olisi menossa juuri minnekään. Mielestäni jooga on todella hyvä urheilumuoto, muuten niin kiireiseen New Yorkiin. 

Seuraavaksi kerron toisesta jooga kokemuksestani New Yorkissa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti