11.9.2015

Bryant Park Yoga



@Bryant Park

Tajusin yhtäkkiä tänään illalla, etten ole julkaissut tällä viikolla kuin yhden julkaisun. Olen ollut koko viikon todella väsynyt viikonlopun muuton takia. Muutin siis viime viikonloppuna yläkerrassani sijaitsevaan toiseen asuntoon. Vaihdan kuitenkin takaisin edelliseen asuntooni lokakuun alussa. New Yorkissa asumisolot eivät ole kovin yleelliset. Ihmiset asuvat todella pienissä taloissa ja asunnoissa majoittuu useimmiten niin monta ihmistä kuin sänkyjä on. Tämän hetkisessä asunnossani asuu minun lisäkseni kaksi muuta leidiä. Asunto oli aluksi niin suuressa pölyssä, että luulin saavani täällä astmakohtauksen (Minulla ei ole koskaan ollut astmaa). Pölyn määrä oli maailman kamalin. Imurointiin meni kaksi tuntia valehtelematta, koska matot olivat niin karvan ja pölyn peitossa. Kukaan ei varmasti ollut vuoteen imuroinut täällä kunnolla. Nyt kun pöly on laskeutunut eikä leijaile ympäriinsä, on täälläkin helpompi hengittää. Pienestä alku järkytyksestä on siis selvitty vihdoin.

Kävimme viime viikolla kahden työkaverini kanssa Bryant Parkissa joogaamassa. Kuten huomaatte, olen aivan hullaantunut joogaan, eikä ihme. Tämän kauhean hälinän ja kiireen keskellä on ihan hyvä päästä kerran viikossa rauhoittumaan kunnolla. Bryant Parkissa järjestetään joka kesä ilmainen jooga tapahtuma. Tänä vuonna joogaa järjestetään tiistai aamuisin ja torstai iltaisin. Tarkemmat aikataulut löydät täältä. 

Mielestäni Bryant Parkin tapahtuma oli todella hieno kokemuksena. Keskellä kaupunkia ruuhkaisimpaan aikaan, monta sataa ihmistä kerääntyy Manhattanin kirjaston viereiseen puistoon rauhoittumaan. Minusta on aivan ihanaa päästä olemaan luonnon keskellä. Suomesta kaipaan eniten kunnon metsää ja metsäpolkua, johon ei kuulu minkäänlaista liikenteen ääntä. Olen huomannut, että näin kauas täytyy tulla ennen kuin oppii arvostamaan omaa kotimaataan tarpeeksi paljon. Täällä olen oppinut arvostamaan Suomea erittäin paljon ja tahdonkin jatkossa enemmän matkustella Suomen ja Euroopan sisällä. 

Miten tämä juttu lähti nyt näin sivuraiteille? Joka tapauksessa, kannattaa lisätä Bryant Park jooga omaan to do -listaan. Jos kaipaat täydellistä rentoutumista, tämä paikka ei ehkä ole sinulle. Bryant Parkiin kuuluu liikenteen melu tottakai ja ohjaajan täytyy puhua mikrofooniin, mikä ei tuo rauhallista tunnelmaa sen enempää. Tapahtuma kuitenkin sopii hyvin kaikille, vaikka et olisi aiemmin harrastanut joogaamista. Tapahtuman aikana mattojen välissä kulkee muita ohjaajia, jotka auttavat sinua pääsemään oikeaan asentoon. Myös tässäkin tapahtumassa jooga matot tarjotaan kaikille osallistujille.

Huomenna alkaa jo viikonloppu, mikä tarkoittaa, että saa hetken levähtää kiireisen viikon jälkeen. Näen varmaan paljon ystäviä ja käyn varmasti testaamassa erilaisia liikuntamuotoja! 
See you! 

1 kommentti: