29.9.2015

New York Film Festival









The Walk Film Premiere

Sain erittäin upean tilaisuuden olla avecina New York Film Festivaalien avajaisissa. Ensimmäisenä elokuvana festivaaleilla näytettiin Robert Zemeckis:n kirjoittama The Walk. The Walk kertoo miehestä nimeltä Philippe Petit, jonka intohimona on nuoralla kävely. Hän haluaa päästä kävelemään nuoralla 1974 vuonna rakentuvien twin towerien välissä. Elokuvan päähenkilöstä on tehty myös dokumentti nimeltä Man on Wire.

Elokuva oli osittain hieman surullinen, sillä 9/11:stä ei ole kauaa aikaa ja elokuva keskittyy juuri WTC tornien rakentamiseen. Elokuva oli erittäin hienosti tehty, sillä tapahtumat sijoittuivat 1970-luvulle ja elokuvaan oli saatu luotua rakennuksia, mitä ei ole enää olemassa.

Olin avecina ystävälleni, joka työskentelee New Yorkissa elokuva-alalla. Aluksi saavuimme Lincoln Centerin ravintolaan, jossa meille oli varattu pöytä Joseph Gordon-Levittin pöydän vierestä. Pääsin vaihtamaan hymyjä myös hänen kanssaan. Ihanaa! Ravintolassa oli tarjolla oli buffet, sekä alkupaloja ja jälkiruokaa, joita tarjoitiin jatkuvasti pöytiin lisää. Olo oli kuin kuninkaallisella, sillä kun viinilasista otti kulauksen, oli lasia jo täyttämässä joku tarjoilijoista. Myös kaduilla ihmisten päät kääntyivät jatkuvasti, sillä minulla oli pitkä punainen iltapuku.

Elokuva näytettiin Lincoln Centerissä yhdessä heidän hienoista elokuvateattereistaan. Ennen elokuvaa puheita piti mm. Film Societyn toimitusjohtaja, Lincols Centerin johtaja sekä elokuvan käsikirjoittaja Robert Zemeckis. Käsikirjoittaja kutsui myös elokuvan päähenkilöt lavalle ennen elokuvan alkamista. Elokuvan jälkeen spottivalot kohdistuivat taas näyttelijöihin, jotka kiittivät yleisöä suurin aploodein. Paikalla oli myös ranskalainen Philippe Petit kenestä elokuva on tehty.

Elokuvan jälkeen vuorossa oli jatkot. Jatkot olivat Central Parkin Tavern on the Green ravintolassa. Paikalle päästiin hassujen sattumien kautta takaovesta kaikkien jonojen ohitse mustalla isolla maasturi autolla. Olo oli taas kuin jollain tärkeämmälläkin ihmisellä. Tarjolla oli taas juomia ja ruokia, niin ettei varmasti kukaan jäänyt nälkäiseksi.

New York film festival oli kokemuksenaan ikimuistoinen ja upea. Luultavasti tämmöiseen tilaisuukseen ja punaiselle matolle pääsee vain kerran elämässä.

2 kommenttia:

  1. Moikka! :)

    Elämäsi New Yorkissa kuulostaa unelmalta! Haluaisin kysyä kuinka pääsit sinne töihin ja miten esimerkiksi asunnon löytäminen sieltä hoitui?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täällä harjoittelussa kouluni kautta. Haemme kahdesti vuodessa ammattikorkeakoulu harjoittelijoita, viime viikon perjantaina loppui hakuaika, mutta kannattaa olla kuulolla jos opiskelet ammattikorkeakoulussa. Löysin asunnon harjoitteluoppaan kautta, joka jaetaan meille harjoittelijoille ennen töiden alkamista. Suosittelen hakemaan tänne, tämä on aivan unelmaa!

      Poista