2.10.2015

Brooklyn -päivä



















New Yorkissa ilmestyy joka keskiviikko lehti nimeltä Time Out. Lehdessä kerrotaan sillä viikolla tapahtuvista festivaaleista, musikaaleista ja muista tapahtumista New Yorkissa. Itse tykkään selata lehden joka keskiviikko, sillä en halua että minulta menee yksikään tapahtuma ohi, johon haluaisin osallistua. Toinen paikka mistä katson tulevia tapahtumia on nettisivu nimeltään racked.com. Racked sivusto tarjoaa mm. New Yorkin, Miamin ja Los Angelesin parhaat uutiset ja tapahtumat.

Selasin lehteä taas sunnuntaina ja huomasin ilmoituksen Brooklynissa järjestettävästä kirpputorista. Kirpputoria mainostettiin ei-turistikohteena, eli juuri minulle sopiva. Pyrin katsomaan New Yorkia täällä asuessani laaja-alaisemmin ja haluan tehdä paljon samoja asioita mitä paikalliset tekevät. Pyrin pääsemään paikallisten menoon mukaan, jotta saan reissustani paljon enemmän irti.

Saavuimme Brooklynin kirpputorille, jossa myytiin vintage laukkuja, vaatteita, LP-levyjä sekä erittäin vanhoja ja toimivia kameroita. Melkein ostin kotiin Polaroid kameran, mutta se jäi vielä odottamaan. Kirpputori oli todella söpö ja pieni. Hyvällä säällä oli mukava kierrellä ja tutkia Brooklynia. Hetken katseltuamme päätimme kuitenkin vaihtaa kaupungin osaa Bushwickistä Williamsburgiin syömään. To Do -listallani on mm. pizzeria Grimaldi's joka sijaitsee aivan Brooklyn Bridgen alla. Kyseinen ravintola on ensimmäinen kiviuunipizzeria Yhdysvalloissa. Suosittelen ravintolaa, sillä pizza oli valtavan hyvää ja halpaa! Grimaldi's ravintolaan liittyy tarina, jonka mukaan paikan on omistanut pariskunta Grimaldi. He myivät pizzerian vuonna 1998, sillä ehdolla että pizzan resepti pidetään samana. Sopimuksesta huolimatta pizzan resepti mentiin vaihtamaan. Tämän kuultuaan Grimaldi's pizzerian entisen omistaja perustivat viereen pizzerian nimeltä Juliana's, jossa pizzaa tarjotaa aidolla ja alkuperäisellä reseptillä. Tarinasta löytyy monta erilaista versiota ja tämä on yksi niistä. Haha. Täytyy päästä käymään myös Juliana's pizzeriassa joku päivä.

Pizzan jälkeen kaipasimme vielä jälkiruokaa, jonka haimme Baked by Melissa:sta. He tekevät minikuppikakkuja 1 dollarin hintaan. Olen juuri näiden kuppikakkujen suuri fani! Jokaisella New Yorkin reissulla on haettava laatikollinen mini kuppikakkuja.

Voi että miten pidänkään Brooklynista! Brooklynissa jokainen saa olla oma itsensä eikä tarvitse miettiä meneekö kauppaan kumpparit jalassa tai yöpuku päällä. Jos nyt etsisin asuntoa uudestaan, pyrkisin löytämään asunnon Brooklynista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti