22.8.2015

Pelottava New York & Whitney museo

Tänään ensimmäistä kertaa sain olla peloissani New Yorkissa keskellä päivää. Olin kävelemässä Greenwich Villagessa eli manhattanin downtownissa Whitney museoon, kunnes jokapuolella alkoi satelemaan helikoptereita. Katsoin ylös ja näkyvissä oli vähintään kahdeksan helikopteria paikallaan. Siinä vaiheessa alkoi jännittämään mitä täällä on tapahtunut. Kännykkäni näytti siinä vaiheessa 1 prosenttia akkua, joten ei ollut mahdollista katsoa sosiaalisesta mediasta mitä täällä tapahtuu.




Olin ylittämässä tietä ja kuulin poliisi autojen sireenit. Odotin vaikka valot olivat vihreät. Edestäni kurvasi neljä poliisi autoa, joidenka sisällä jokaisella poliisilla oli päällän luotiliivit. Hetkeksi luu nousi kurkkuuni. Lähdin kävelemään kohti Whitney museota, kunnes tulin West Villagen sairaalan kohdalle. Kaikki helikopterit olivat keräytyneet sen ympärille ja tiet sairaalan ympäriltä oli eristetty autoilijoilta. Siinä ihmettelin sairaalan kulmilla, että onko tämä jotain todella vakavaa. Katsoin vain taivaalle ja näin lentokoneen, jolloin toivoin että kumpa olisin koneessa matkalla kotiin.. Siinä vaiheessa alkoi todella pelottamaan, kun lehdistö ja FBI tuli paikalle. Päätin, että parempi lähteä jatkamaan matkaa, eikä olla näin lähellä mahdollista rikospaikkaa.



Kotiin tultuani avasin television, josta tuli ensimmäisenä uutiset. Uutisissa kerrottiin, että Sohossa oli 68-vuotias mies ampunut liittovaltion rakennuksen turvatarkastuksessa poliisia päähän, jonka jälkeen oli kävellyt turvatarkastuksen läpi, kävellyt hisseille toisen poliisin eteen ja ampunut itsensä. Uutisen voit lukea tästä

Täällä voi tapahtua päivälläkin ihan mitä vain. Aina täytyy olla varovainen joka paikassa.



Jokatapauksessa, halusin mennä Whitney museoon tänään, koska joka perjantai 6-9pm Whitney museoon voi maksaa mitä itse haluaa. Normaalisti Whitney museo maksaa 22 dollaria. Taustatietoina voin kertoa, että olen eläessäni käynyt vain muutamassa museossa. Museokäynnit voi varmasti laskea kahden käden sormilla. Minulla oli siis oletuksena, etten pitäisi luultavasti tästäkään taidemuseosta. New Yorkissa olen käynyt aiemmin MoMa ja Natural History museoissa. Näissä museoissa ei ollut mitään minulle, valitettavasti. Päätin siis mennä perjantai päivänä, jolloin sisään ei tarvitsisi turhaan maksaa montaa kymppiä, sillä saattaisin tulla 5 minuutin päästä takaisin.



Mutta mitä kävikään. Museo oli aivan ihana! En ole koskaan käynyt niin ihanassa museossa kuin Whitney oli. Museossa oli kahdeksan kerrosta ja ylimmästä kerroksesta oli erittäin huippeat näkymät manhattanille. Sain juuri ja juuri otettua näkymästä kuvan, ennenkuin puhelimeni sammui.




Museo koostui siis 4 taidekerroksesta. Ylimmästä kerroksesta alimpaan oli taidemaalauksia, joissa oli taiteilijoiden näkemyksiä New Yorkista ja Ameriikasta eri vuosikymmeniltä. Taidenäyttely oli tällaiselle New York fanille aivan täydellinen. Voisin kehua museota vaikka kuinka kauan. Nämä maalaukset ovat esillä vielä syyskuun puoleen väliin, jonka jälkeen teema vaihtuu. Menen ehdottomasti katsomaan syksyn näyttelyn, ellen käy uudestaan jo ennen sitä! Suosittelen kaikille ja kaiken ikäisille Whitney museota.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti