9.4.2018

Näköalatasanteet New Yorkissa

Kuten monet ovat saattaneetkin huomata, että New Yorkiin myydään paljon halpoja lentolippuja ja siksi tänne matkustaminen on yleistynyt todella kovasti. Omasta mielestäni parhaat alesivut lentojen etsimiseen on reissukuume.fi ja lentodiilit.fi. Molemmilla on omat Facebook -sivut, mihin päivittävät parhaat löytönsä. Seuraavaksi omat vinkkini New Yorkin näköalatasanteille.

Rockefeller Center vs. Empire state vs. One World

Saavuttuasi New Yorkiin, haluat varmasti nähdä Manhattanin yläilmoista. Monille vaihtoehdot ovat joko Empire State, One World tai Rockefeller Center ja tämä taitaa olla yksi ajatusta herättävimmistä kysymyksistä minkä nähtävyyksistä valitsisi. Itse en ole koskaan käynyt Empire Staten huipulla, sillä minulle on riittänyt Empire Staten ihailu ja kuvaaminen. Lippu on yhtä kallis kaikkiin kohteisiin, mutta Empire laskuttaa korkeimmasta tasosta 20 dollaria lisää. En ole koskaan rakennuksen sisällä käynyt, joten en voi sanoa onko 52 dollaria kaiken tämän arvoinen.


Toinen paikka on One World Observatory. One World on rakennettu entisen WTC tornin paikalle ja se maksaa yhtä paljon kuin muut näköalatasanteet ja pääset 100:teen kerrokseen ihailemaan New Yorkia. Huom! Ihailemaan, mutta et kuvaamaan muuta kuin heijastavan lasin läpi. Omasta mielestäni One World ei ole ensikertalaiselle paras vaihtoehto, sillä maisemia voit ihailla vain ikkunoiden läpi, jotka heijastavat peilikuvasi. Illalla kuvaaminen on vielä mahdottomampaa. Mutta hienointa on, että pääset korkeimmalle mahdolliselle paikalle ja näet kaikkialle joka suuntaan. Ensikertalaisille voi olla pettymys myös siksi, että rakennus sijaitsee Manhattanin alaosassa, eikä pilvenpiirtäjien keskellä. Jos olet jo aiemmin käyny New Yorkissa, niin ehkä tämä on seuraava turistikohteesi.





 Kolmas vaihtoehto on Rockefeller. Moni varmaan jo arvaa mitä mieltä olen tästä rakennuksesta. Mielestäni tämä on New Yorkin yksi parhaimmista näköalatasanteista. Näet Manhattanin 360 asteessa. Toisella puolella rakennusta on kauniit maisemat Central Parkiin, kun taas toisella puolella hulppeat näkymät Empire Statelle. Täältä on myös mahdollista ottaa onnistuneita kuvia, sillä näet kaiken ilman lasia kameran linssin ja näköalan välissä. Ulkona sinulla on mahdollisuus mennä kahteen eri kerrokseen, josta toisessa on lasit edessä ja toisessa kerroksessa ei ole. Rockefeller on ensikertalaisen paikka ja miksei myös niille, jotka ovat New Yorkissa käyneet useita kertoja.





Neljäs vaihtoehto on budjettimatkalaisille. New Yorkissa on todella paljon roof top baareja, eli kattoterasseja pilvien korkeuksissa. Näistä baareista on mielestäni lähes yhtä hienot näkymät kuin kuuluisilta näköalatasanteiltakin. Mielestäni parhaita roof top baareja New Yorkissa on The Ides Wythe Hotellissa, Le Bain, Pod 39, 230 Fifth. Jos olet budjettimatkalla tai muuten vaan et halua reissullasi käydä näköalatasanteilla, suosittelen käymään jollain näistä baareista, sillä näihin ei ole myöskään sisäänpääsymaksua.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olit tehnyt pitkästä aikaa postauksen! Tässä tulikin paljon kivoja vinkkejä Nykiin. En malta odottaa, mitä muuta tulet kirjoittamaan :)

    VastaaPoista
  2. Oli jälleen todella ihana lukea blogistasi postaus.! :)

    VastaaPoista