18.2.2016

Vinkkejä terveellisistä välipaloista

Minulla on tapana syödä joka aamu sama aamupala ja päivisin sen mukaan mitä on tarjolla koulussa tai opiskelijaravintolassa. Välipalat ja illalliset täytyy sitten itse keksiä. Vaikeinta siinä on syödä tarpeeksi usein, jotta ei tule syötyä jotai mitä katuu myöhemmin. Pari lempparia ja helppoa välipalaa mielestäni on chiavanukas sekä smoothiet. Itse tykkään syödä näitä herkkuja välipalaksi, sillä niiden valmistaminen on todella helppoa ja ne sisältävät itselleni sopivia raaka-aineita.

Minulla ei ole mitään tarkkaa ruokavaliota, vaan syön sen mukaan mitä minun tekee mieli. Ainut rajoittava tekijä on, etten syö lihaa, paitsi mereneläviä. Muuten syön sen mukaan mikä minun kropalleni sopii ja mistä ruoka-aineista tiedän, että minulle tulee hyvä olo. Tässä siis pari vinkkiä, jotka ovat nopea valmistaa ja saavat nälkäsi ja makeanhimon kuriin.

Chiapudding

0,5tl matcha jauhetta
0,5tl hunajaa tai muuta makeutusta
Tilkka kuumaa vettä
1,5dl kasvismaitoa (itse käytin hasselpähkinä)
2rkl chiasiemeniä
0,5dl kaurahiutaleita (voit korvata 1rkl chiasiemeniä) 

1. Sekoita matcha ja hunaja tilkkaan kuumaa vettä, jotta ne ovat nesteen muodossa
2. Sekoita seos kasvismaitoon ja lisää joukkoon chiasiemenet ja kaurahiutaleet. Sekoita.
3. Laita pudding kannelliseen astiaan yön yli tai voit nauttia puddingin, kun chiasiemenet ovat turvonneet noin tunnin ajan. 

Nauti välipalana/iltapalana/aamupalana. Voit halutessasi asetella puddingin kerroksittais esim myslin, kaurahiutaleiden tai pähkinöiden kanssa.
Makeutta voit halutessasi lisätä esimerkiksi survotulla banaanilla, stevialla, taatelilla tai valijauutteella.





Green smoothie

Tämä on yksi suosikeistani, koska saan niin paljon hyviä raaka-aineita helposti nautittavaan muotoon. Vaihtelen erilaisten raaka-aineiden välillä sen mukaan mitä löytyy jääkaapista. Tänään smoothieeni tuli:

2 sellerin vartta
1 kurkku
2 isoa kourallista salaattia
Puolikas lime
1 appelssiini
Iso kourallinen jäisiä ananaksi
2dl vettä

Laita kaikki ainekset tehokkaassa blenderissä sekaisin ja nauti sellaisenaan tai jääpalojen kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti