18.11.2015

Central Park












Nyt kun poikaystäväni on lähtenyt, on minulla enemmän aikaa kirjoitella tänne missä kävimme... Yhdessä vietetyt 10 päivää oli koko matkani tärkeimmät sillä sain olla yhdessä toisen puoliskoni kanssa ja näyttää hänelle omaa arkeani New Yorkissa. Kun saavun kotiin ja kerron juttuja New Yorkista, haluan että hän ymmärtää myös paremmin kun olen näyttänyt paikat, joissa liikun.

Sunnuntaina aloitimme päivän varhain aamulla kierrellen Central Parkia. Paikalle oli saapunut monta muutakin turistia ihailemaan Central Parkin kaunista ruskaa. Taivas oli kauniin sininen ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Lämpöasteita oli hieman alle 20. Välillä aurinko lämmitti niinkin paljon, että täytyi laittaa takki hetkeksi laukkuun. Aloitimme kierroksen 110 streetiltä, josta lähdimme kulkemaan sisemmälle Keskus puistoon. Olemme käyneet poikaystäväni kanssa New Yorkissa vuosi sitten, joten paikka ei sinäänsä ollut uusi. Halusin kuitenkin näyttää hänelle uusia paikkoja puistosta, mitä olin löytänyt. Tottakai sunnuntai on muutenkin kuin tehty kävelylle Keskus puistossa.

Yksi paikoista, jonka halusin käydä katsomassa oli Bow Bridge. Bow Bridgestä näkee sosiaalisessa mediassa, kuten Pinterestissä, paljon kauniita kuvia pareista sillan reunalla. Halusin ottaa itse samanlaisen Anton kanssa yhdessä, sillä myös viime vuonna olimme ottaneet kauniita kuvia Central Parkissa. Paikalla oli sunnuntaina monta sataa muutakin turistia, joten kuvauksesta emme saaneet yhtä romanttista kuin olisin halunnut.

Toinen lempipaikoistani on Bethesda Terracen yläpuolella oleva puisto. Puiston keskeltä kulkee leveä jalkakäytävä ja puiden oranssit oksat kaartuvat kävelytien päälle kauniisti. Syksy oli kerennyt edetä jo sen verran pitkälle, että en päässyt näkemään puistoa kauniimmillaan, sillä puiden lehdet oli kerennyt jo tippumaan.

Muita erittäin upeita ja näkemisen arvoisia turistikohteita Central Parkissa on mm. John Lennonin muistomerkki, Bethesda Terrace ja Alice in Wonderland -patsas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti