14.8.2015

08/13/2015

Heippa!

Täällä sitä nyt sitten kirjoitellaan maailman toisella puolella. Ajattelin, että tänne kirjottamalla päivän tapahtumia yhteen, muistaa ne myös vuosien päästä. Nyt on kolme viikkoa jo takana New Yorkia ja enää 22 edessä. Aika menee todella nopeasti ohi.



Tällä hetkellä asun vielä yksin Riverside Driven asunnossa, kunnes muutan 6. syyskuuta yläkerran Susanin luokse kuukaudeksi. Kuukauden jälkeen muutan takaisin 'kotiin' ja saan seurakseni kämppiksen.

Ensimmäinen viikko New Yorkissa meni hieman shokissa, sillä olen aina asunut hyvä kuntoisissa asunnoissa. Suomen asunnot ovat New Yorkin asuntoihin verrattuna todella hyvässä kunnossa. Suomen asunnoissa ei myöskään tarvitse miettiä sulkevansa pähkinäpussin tiukasti kiinni, ettei torakat pääse sisään.



Ensimmäisenä yönä kun saavuimme asunnolle, löysimme äidin kanssa torakan eteisen lattialtamme. Tämän torakan jälkeen oli vaikea nukkua ilman kauheaa kutiamista. Nyt kolmen viikon jälkeen olen jo tottunut pikku elukoihin asunnossamme, mutta vielä odotan sitä hetkeä kun löydän asunnosta elävän torakan.

Täällä menee siis todella hyvin. Päivät vierähtävät liian nopeasti. Illalla en kerkeä edes televisiota katsomaan kun täytyy jo mennä nukkumaan.

Päivä alkaa normaalisti aamupalalla ja Good Morning America -ohjelmalla. Aamupalan jälkeen kiirehdin kauheaa vauhtia metroon. Kotoa työpaikalle minulla menee metrolla noin 45 minuuttia. Siihen vaikuttaa varmasti se, että vaihdan junaa ruuhkaisella Times Squaren metroasemalla ja jään vielä ruuhkaisemmalla Grand Centralilla metrosta pois. Grand Centralilta sitten minulle on noin seitsemän korttelia työpaikalle. Työpäivät menevät aivan hurauksessa ohi, sillä työtehtävät ovat erittäin mielenkiintoisia ja jokainen päivä on aina erilainen. Kun pääsen töistä, lähden käymään joko kuntosalilla tai ystävien kanssa syömässä.

Tänään esimerkiksi kävimme ystäväni kanssa työpäivän jälkeen hänen luonaan. Hän esitteli heidän asuntolan aivan mahtavaa kattoterassia.


Näihin maisemiin ei vaan koskaan voi kyllästyä. Jokaisen täytyisi ainakin kerran elämässään päästä käymään New Yorkissa ja kokea se perhosten pyörähtely mahan pohjassa, kun näkee nämä maisemat. 

Illalla kävimme myös testaamassa pariisilaisen kahvilan, Ladureen. Paikkana Laduree kahvila oli valtavan hieno. Kahvilassa on erikseen myymälä puoli, josta voi ostaa macaronseja mukaan (6 kpl 21d, 1 kpl 2,80d) Ladureessa on myös erikseen kahvila ja ravintola. Kahvila on tehty ulos puiden latvojen alle. Sisällä on myös pieni ja intiimi ravintola. Itse söimme ulkona kahvilalistalta ison macaronsin, jonka sisällä kokonaisia vadelmia (12d) ja french toastin vadelmilla (12,5d). Paikkana Laduree oli todella ihana ja intiimi. Mutta hinnat olivat todella huippeat. Minulle riitti tämä yksi kerta. 


Palataan taas!




4 kommenttia:

  1. Onpa kiva lueskella miten päivät hurisevat ja mitä uutta vielä kaupungista löytyy.

    VastaaPoista
  2. Jeeee vihdoin blogi! Ihana lueskella ja nähdä kuvia sun päivistä :) -Meini

    VastaaPoista
  3. Minäkin lueskelen ja seurailen :) kuulostaa ihanalta!
    -Essi-

    VastaaPoista